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곰탕 Gomguk , Gontang, Beef bone soup

KoreaHouse/Banchan & Foods

by KoreaHouse 2021. 7. 9. 01:58

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Today's Banchan

Antibiotic Beef Bone Soup for Children

 

 

Gomguk 곰국

 

Gomguk (곰국), gomtang (곰탕), or beef bone soup refers to a soup in Korean cuisine made with various beef parts such as ribs, oxtail, brisket, ox's head or ox bones by slow simmering on a low flame.

 The broth tends to have a milky color with a rich and hearty taste

https://en.wikipedia.org/wiki/Gomguk#Varieties

 

Gomguk - Wikipedia

Gomguk (곰국),[1] gomtang[2] (곰탕), or beef bone soup[2] refers to a soup in Korean cuisine made with various beef parts such as ribs, oxtail, brisket, ox's head or ox bones by slow simmering on a low flame.[3] The broth tends to have a milky color wi

en.wikipedia.org

 

 

육탕(肉湯)이라고도 하며 보양음식으로 알려져 있다.

Also known as yuktang, it is known as health food. 

 

여기에 밥을 말면 곰탕이 되고, 사골·등뼈를 많이 넣어 끓이면 설렁탕이 된다.

If you roll the rice here, it becomes beef bone soup, and if you boil it with a lot of beef bone and backbone, it becomes ox bone soup. 

 

옛날 궁중에서는 수라상에 팥수라와 짝이 되는 음식으로 올렸다.

In the old days, the royal court served Surasang as a dish that matched the red bean suras.

 


양지머리·사태살 등 고기와 양(羘:소의 위)·곱창·부아 등 내장을 될수록 많이 넣고 오래 끓여야 감칠맛이 난다.

Meat, such as brisket and raw fish, intestines, and intestines, such as beef tripe, and bloated meat, must be put in as much as possible and boiled for a long time to taste good.

 

파·마늘·무를 함께 넣어 푹 무르게 끓이고 건더기는 건져 적당한 크기로 썰어서 다진 파와 마늘·참기름·후춧가루·간장 등으로 양념을 하여 국에 넣어 한소끔 다시 끓인다.

Boil green onions, garlic, and radishes together, take out the solid ingredients, cut them into appropriate sizes, season them with chopped green onions, garlic, sesame oil, pepper powder, and soy sauce, and boil them again.

 

[네이버 지식백과] 곰국 [gomguk / Thick Beef Soup] (두산백과)

 

 

 

Nutrition ingredients

 

 

 

Egg Fried
Cucumber
Ssamjang

 

Ssamjang is a delicious sauce with additional ingredients.

쌈장은 된장을 추가 재료를 넣어서 맛있게 만든 소스 이다.

 

If you dip cucumbers in ssamjang, it's really good.

 

 

 

Yeolmu Kimchi

 

 

Young radish kimchi that my mom made for me.
It's sour in summer, so it's cool and delicious.

 

 

김  Kim

You have to open the package and eat it right away. It gets soggy over time that it doesn't taste good.

 

 

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